Palm 4.6 & Roggebier

Silly Blonde en La Divine, ook van Brasserie de Silly zijn op en op de lege tapkranen hebben we nu Palm 4.6 van de Palmbrouwerij en Roggebier van brouwerij de Roos uit Hilvarenbeek.

Zoals Palm 4.6 doet vermoeden, is het alcoholpercentage minder dan dat van het gemiddelde pilsje, het is inderdaad 4,6% vol. alc.

De smaak wijkt af van de gebruikelijke palmsmaak ondanks het feit dat het recept op zowel palm en palm royale geïnspireerd is en de gebruikte moutsoorten ook normaal zijn binnen de Palmbrouwerij.

Het bijzondere van dit hooggistend bier zit hem waarschijnlijk in de gebruikte hopsoort, dit is namelijk de Nieuw-Zeelandse Nelson Sauvin.
Deze hop is pas in 2008 commercieel voorgesteld in Nürnberg.

Deze hop heeft naast de gebruikelijke smaakkenmerken zoals het leveren van bitterstoffen ook smaakkarakters van grapefruit, kruisbes en van witte wijn, speciaal sauvignon blanc.
Deze hop is dan weer matig gebruikt in Palm 4.6 om een smaakbalans in dit bier te krijgen, het resultaat is een mooi bier voor de warme periode van het jaar.
Wil je nog iets weten over deze hop hoef je alleen maar Nelson Sauvin in te tikken in Google.

Het bier is op het moment nog zo nieuw dat je geen informatie op de webpagina van de brouwerij zelf zult vinden.

Het tweede bier is roggebier van Museumbrouwerij de Roos te Hilvarenbeek.
De onderstaande informatie heb ik rechtstreeks overgenomen uit een mail die ik van één van de medewerkers van Brouwerij de Roos heb gekregen.

Bittere blonde ale met fruit aroma's

Roggebier valt onder de granenbieren. Dit bier is een redelijk bittere donkerblonde ale waarbij ook rogge is gebruikt. Het bier heeft hierdoor een licht zuurtintje en een fruitig aroma.
Dit gerstenat is ambachtelijk gebrouwen in de microbrouwerij van de Roos te Hilvarenbeek, het is niet gefilterd en hergist op de fles.
Optimale schenktemperatuur 7-10 °C
Ingrediënten: Biks water, pilsmout, rogge, gist en een mengsel van aroma en bitterhoppen 6,5% vol. ALC.

Ook dit bier zul je (nog) niet tegenkomen op de webpagina van Brouwerij de Roos.
Liefhebbers van de wat bittere bieren zullen dit bier zeker kunnen waarderen.
Zeker ook dat dit roggebier een afdronk heeft die lang blijft hangen.

Voor verdere informatie over Museumbrouwerij de Roos kun je via onderstaande link terecht.
Een bezoek aan de brouwerij is natuurlijk ook mogelijk.

roos